A trüffel alapja, akárcsak a bonbon tölteléke, a krémes és gazdag ganache, melyet bármilyen fűszerrel, alkohollal, gyümölcspürével, vagy éppen magkrémmel tehetünk még különlegessebbé és ízletesebbé. Ebben a bejegyzésben a klasszikus kakaóporba hempergetett rumos trüffel hozzávalóit és elkészítési menetét osztjuk meg veletek.
Az édességek elkészítéséhez alapvetően semmilyen profi cukrászeszközre sem lesz szükségetek, azonban ha lapul otthon esetleg egy habzsák, akkor az most jól jön. Ha esetleg nincs otthon, akkor se keseredjetek el – remekül ki tudjátok váltani egy erősebb falú uszonnás zacskóval is. :)
A sokat emlegetett ganache krém, ami az egész édességnek a lelke, tulajdonképpen egy csokoládés tejszínes krém, amit számtalan módon be tudunk ízesíteni. A rumos trüffelhez 2-féle csokoládét is fel fogunk majd használni, hogy még lágyabbá tegyük a végeredményt – az étcsokoládéhoz kerül majd tejcsokoládé is.
Hozzávalók kb. 35 db trüffelhez:
Szükséges eszközök:
Elkészítés:
Az elkészült trüffeleket nem szükséges hűtőben tárolnunk, inkább tegyük őket egy légmentesen lezárható dobozba a kamrába, és 1 héten belül fogyasszuk el őket!
Ha kedvet kaptatok a trüffelek elkészítéséhez és szeretnétek hozzá prémium minőségű csokoládé pasztillát vásárolni, akkor irány a webshop!