Bemutatkozás

Bemutatkozás

 
Sára-Gulyás Gyöngyvér
 

Gulyás GyöngyvérMindig is vonzódtam a csokoládéhoz.

Amióta az eszemet tudom, minden kis félretett zsebpénzemet csokoládéra költöttem. Persze az elején még mindegy volt, hogy milyen csokira, csak csoki legyen.

Ahogy egyre több felé jártam a világban, egyre jobb minőségű csokoládékat kóstolhattam meg, a különböző táblás csokoládéktól, a különleges bonbonokig, kis helyi mesterek kézműves termékeitől a legnagyobb cégek prémium kínálatáig.

Ami nekem igazán tetszik, az az igényes, kézzel készített csokoládé, melynek készítésénél a szakértelem, a türelem, a hagyomány, a szakma szeretete és az egyéniség van a középpontban. Én is ennek szellemében készítem bonbonjaimat.

Olyan családban nőttem fel, ahol a gasztronómiának hagyománya van. Kiskorom óta én is gyakran főzök és sütögetek, szeretem a különleges alapanyagokat, ízeket, kombinációkat.

Általában nem ragaszkodom a szakácskönyvekben leírt receptekhez, csupán ötleteket merítek belőlük, majd azokat összekombinálva és átvariálva új dolgokat hozok ki belőlük.

Mindig is szerettem alkotni (kézműveskedni, festeni, zenélni, táncolni) és jókat enni, így nem is volt kérdés, hogy a főiskola után elvégezzem-e a szakácstanfolyamot, majd a bonbonkészítő tanfolyamot.

Kezdetben családommal és barátaimmal kóstoltattam, teszteltem bonbonjaimat. Annyira ízlett mindenkinek, olyan sok pozitív visszajelzést és bátorítást kaptam tőlük, eközben én is annyira beleszerettem a bonbonkészítésbe, hogy egyértelművé vált: ezzel kell foglalkoznom.

A csokoládé műhely létrehozásával egy gyermekkori álmom valósult meg.
Sára-Gulyás Gyöngyvér - csokoládé készítő

 
 

Nemzetközi sikereim

 
  • 2016-ban 3 bonbonommal nyertem 4 nemzetközi szakmai díjat.
  • Két Lady Lavender bonbon is kapott csillagot a 2016-os nemzetközi gasztronómiai versenyen a Great Taste Award-on Londonban. A gorgonzola krémmel töltött bonbon 1 csillagot, a pipadohány esszenciával ízesített bonbon 2 csillagot nyert.
  • Három bonbon kapott érmet az International Chocolate Awards kelet európai régiójában kihirdetett nemzetközi versenyen. A sajmeggy pálinka-zöldbors ízesítésű bonbon az ízesített étcsokoládés ganache-ok-trüffelek kategóriában kapott bronz érmet, a kevert csokoládék kategóriában pedig a gorgonzola sajtos bronzérmes, a zölddió likőrös pedig ezüstérmes lett.
  • 2017-ben bronzérmes lett a táblás csokoládéim közül a Masala Chai fűszeres tejcsokoládé, a legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen, az Academy of Chocolate Awardson.
 
 
Babinec Orsolya

Babinec Orsolya

7 évvel ezelőtt kezdődött a csokoládékészítés iránti szenvedélyem.

Szociológusnak tanultam az egyetemen, közben pedig arról álmodoztam, hogy egyszer majd lesz egy kis csokoládéműhelyem, ahol egész nap mennyei csokoládéillat vesz körbe és készíthetem a finomabbnál finomabb csokikülönlegességeket.

Emlékszem, akkoriban még fogalmam sem volt róla, hogy ez hogyan és miként lenne lehetséges, egészen addig, amíg a születésnapomra kaptam egy bonbon készítő ajándékutalványt a Lady Lavender Csokoládé Manufaktúrába.

A tanfolyamon Gyöngyivel egyből megtaláltuk a közös hangot, teljesen lenyűgözött a csokoládékészítés iránti lelkesedése és szenvedélyes kísérletezési vágya. Rengeteget tanultam tőle és már aznap egyértelművé vált számomra, hogy nekem ezzel a továbbiakban is foglalkoznom kell.

Az otthoni kísérletezgetés után több kézműves vásáron és jótékonysági eseményen is megfordultam. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam, és olyan jó volt látni, hogy az általam megkomponált  különlegesebb ízekre (pl. szarvasgombás cékla) is nyitottak az emberek.

Pár évvel később beteljesült az egyik nagy álmom: elkezdtem dolgozni egy csokoládé manufaktúrában, ahol tovább fejleszthettem a tudásomat és megtanulhattam profi körülmények között is csokoládét készíteni.

Gyöngyivel 2,5 éve találtunk újra egymásra, azóta közösen építgetjük a manufaktúrát. A korábbi összhangunk továbbra is megvan: rengeteget kísérletezgetünk, tanfolyamokat és csapatépítőket tartunk, sokszor bejárjuk az egész országot a csokijainkkal..

Katona-Babinec Orsolya - csokoládé készítő

Kapcsolatfelvétel

Referenciák