Hűsítő csokoládé sorbet nyári meleg ellen

Szeretnénk veletek megosztani egy remek csokoládé sorbet recept, ami a mellett, hogy nagyon gyorsan és könnyedén elkészíthető még TEJMENTES is, így a tejérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
A recept egyébként Dom Ramsey érdeme, és a kedvenc csokoládés könyvünkben, a Csokoládé mániában találtunk rá. Mi már el is készítettük, most rajtatok a sor! :)
 

Amire szükségetek lesz:

  • fagylaltkészítő gép vagy egy erős turmixgép
  • kb. 1.5 literes lapos, légmentesen lezárható doboz, amiben be tudjátok tenni a fagyit a fagyasztóba
  • 200 gr cukor
  • 400 gr jó minőségű, lehetőleg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 2 ek. méz
  • 700 ml víz
  • egy csipet só

 

Elkészítés:

  • alacsony hőfokon olvasszuk meg a cukrot folyamatos kevergetés mellett 700 ml vízben
  • ha a cukor teljesen felolvadt, akkor közepes hőfokra kapcsolva főzzük még további 5 percig a szirupot
  • vegyük le a tűzről a cukorszirupot és apránként adagoljuk hozzá a csokoládét
  • gyors mozdulatokkal keverjük át minden adag csokoládé után a szirupot, hogy az összes csokoládé egyenletesen belelolvadjon
  • tegyük bele a mézet és a sót, majd ezzel is jól keverjük el
  • öntsük a krémet egy hőálló tálba, majd hagyjuk teljesen kihűlni
  • öntsük a hideg keveréket a fagylaltkészítő gépbe és keverjük 30-40 másodpercig
  • ha ezzel megvagyunk, öntsük az egészet át egy légmentesen zárható dobozba és tegyük a fagyasztóba legalább 3-4 órára

Ha kedvet kaptatok a fagyi elkészítéséhez és szeretnétek hozzá prémium minőségű csokoládé pasztillát vásárolni, akkor irány a webshop!

 

Galéria