Szeretnénk veletek megosztani egy remek csokoládé sorbet recept, ami a mellett, hogy nagyon gyorsan és könnyedén elkészíthető még TEJMENTES is, így a tejérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
A recept egyébként Dom Ramsey érdeme, és a kedvenc csokoládés könyvünkben, a Csokoládé mániában találtunk rá. Mi már el is készítettük, most rajtatok a sor! :)
Amire szükségetek lesz:
- fagylaltkészítő gép vagy egy erős turmixgép
- kb. 1.5 literes lapos, légmentesen lezárható doboz, amiben be tudjátok tenni a fagyit a fagyasztóba
- 200 gr cukor
- 400 gr jó minőségű, lehetőleg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 2 ek. méz
- 700 ml víz
- egy csipet só
Elkészítés:
- alacsony hőfokon olvasszuk meg a cukrot folyamatos kevergetés mellett 700 ml vízben
- ha a cukor teljesen felolvadt, akkor közepes hőfokra kapcsolva főzzük még további 5 percig a szirupot
- vegyük le a tűzről a cukorszirupot és apránként adagoljuk hozzá a csokoládét
- gyors mozdulatokkal keverjük át minden adag csokoládé után a szirupot, hogy az összes csokoládé egyenletesen belelolvadjon
- tegyük bele a mézet és a sót, majd ezzel is jól keverjük el
- öntsük a krémet egy hőálló tálba, majd hagyjuk teljesen kihűlni
- öntsük a hideg keveréket a fagylaltkészítő gépbe és keverjük 30-40 másodpercig
- ha ezzel megvagyunk, öntsük az egészet át egy légmentesen zárható dobozba és tegyük a fagyasztóba legalább 3-4 órára
Ha kedvet kaptatok a fagyi elkészítéséhez és szeretnétek hozzá prémium minőségű csokoládé pasztillát vásárolni, akkor irány a webshop!