Meghökkentő párosítások csokoládéval

Az emberek tudatába túlságosan beivódott, hogy csokoládét csak önmagában,ízesítetlenül, vagy agyon cukrozva és vaníliázva lehet fogyasztani, ha valamilyen ízesítést még képesek vagyunk befogadni, az maximum a magvas, illetve a gyümölcsös ízvilág.

Blogomban szeretném megmutatni nektek, mi mindennel el lehet képzelni a csokoládét, amire nem is gondolnánk, és harmonikus ízeket lehet kihozni akár hagymával vagy érlelt sajtokkal is. Szinte a mániámmá vált, hogy mindenféle őrültséggel kísérletezzek, és bebizonyítsam, hogy igenis lehet finom egy májas vagy éppen zöldséges csokoládé...

Valóban csak a legmerészebb, és legínyencebb embereket tudom rávenni a megkóstolásukra, de az biztos, hogy aki egyszer megkóstolja őket, nem felejti el soha. (Jobb esetben mert annyira finomnak találta)

Remélem mindenkit sikerült felcsigáznom, lássuk mi mindennel kísérleteztem az elmúlt hónapokban, években:

-különböző pástétomokkal (vaddisznó, szarvas, libamáj, kacsamáj)
-sajtokkal (camambert, gorgonzola, juhsajt, kecskesajt)
-zöldségekkel (spárga, cékla, zeller, medvehagyma, répa)
-virágokkal (ilang­ilang, jázmin, orgona, ibolya...)
-gombákkal (pöffeteg, szarvasgomba, vargánya...)
-hagymával, kaviárral, füsttel, pipadohánnyal és így tovább......

Annak ellenére, hogy elsőre furcsán hangzanak, mégis ezek az extravagáns kombinációk vezettek ahhoz, hogy egyedi stílusom legyen a bonbonkészítésben. Azt gondolom, van egy réteg, aki ezekre kíváncsi és nyitott, és azért kóstolják meg, mert muszáj kipróbálniuk/emellett nem lehet csak úgy elmenni. Ilyen íz élményhez/íz sokkhoz valóban nem lehet minden sarkon hozzájutni, a mogyorós csoki ízét pedig már mindenki ismeri.

Néhány receptet meg is fogok osztani veletek, remélem velem tartotok az ízek kalandozásaiban.

Ha szeretnétek megtudni még több érdekességet a bonbonkészítésről, akkor gyertek el hozzánk valamelyik meghirdetett tanfolyamunkra, ahol nemcsak még több elméleti tudást adunk át, hanem megtanítunk Titeket a csokoládékészítés minden lépésére!

A tanfolyamokra egyénileg és csoportosan is tudtok jelentkezni, illetve ajándékba is tudjátok adni az élményt!

 

Galéria